NordNews
Avem ce spune

Guvernul Gavrilița anunță cea mai mare creștere a pensiilor din istoria țării

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cea mai mare creștere de pensii din istoria Republicii Moldova. Guvernul a definitivat proiectul de creștere a pensiei minime. Astfel, începând cu 1 octombrie 2021, 183 mii de pensionari cu stagiu complet de cotizare, care primeau sub 2000 de lei, vor primi o pensie minimă de 2000 de lei lunar. În prezent, pensia minimă este de 1188.05 de lei.

„Ceea ce se cunoaște mai puțin este că de această majorare vor beneficia nu doar pensionarii, dar și foarte multe persoane cu nevoi speciale. De cuantumul pensiei minime depinde și pensia minimă pentru dizabilitate și un șir întreg de alocații sociale pentru persoanele cu dizabilități”, a punctat deputatul PAS, Dan Perciun, în cadrul conferinței de presă.
Astfel  o persoană cu dizabilitate severă din copilărie va primi de la 1 octombrie cu 609 lei mai mult pe lună, 1500 de lei în loc de 891, o persoană cu dizabilitate accentuată din copilărie va primi cu 568 de lei mai mult, 1400 de lei în loc de 831, alocația lunară pentru îngrijire și supraveghere se va majora de la 950 de lei la 1600.
În total peste 84 de mii de oameni vor avea alocații mărite, iar 34 de mii de persoane cu dizabilități vor avea o pensie mai mare.
E un prim pas, iar noutățile bune vor continua în 2022.
1 Comentariu
  1. Alexei spune

    Aceasta este pasul decisiv al PAS-ului. Toți pensionarii (și eu) așteaptă majorarea dată, oponenții se roagă să nu fie! Ca să-i acuze pe PAS- iști în minciuni, că pe seama nevoiașilor și-au făcut „FOTOLII”.
    Cu Doamne Ajută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata