NordNews
Avem ce spune

Guvernul german alocă 83 de miliarde de euro pentru plafonarea preţurilor la gaze şi electricitate

Germania își protejează economia și alocă 83,3 miliarde de euro pentru plafonarea prețului la gaze și electricitate. Pentru 25.000 de mari companii prețul la gaze va fi plafonat cu 1 ianuarie 2023. Planul Germaniei prevede și subvenționarea de la 1 martie anul viitor a 80% din consumul gospodăriilor, scrie digi24.ro

În contextul inflaţiei într-o continuă creștere cancelarul Olaf Scholz anunțase luna trecută deblocarea a 200 de miliarde de euro pentru plafonarea preţurilor la energie, cu scopul de a-i proteja pe consumatori de povarea prețurilor.

Cifra de 83,3 miliarde de euro reprezintă o defalcare mai precisă a sumei de 200 miliarde de euro alocată din fondul de stabilizare a economiei.

Planul Germaniei include plafonarea de la 1 ianuarie a preţului la gaze pentru 25.000 de mari companii, şcoli şi spitale. Măsura va fi aplicată pentru gospădării și IMM-uri de la 1 martie, iar de la aceeași dată precum statul va subvenționa 80% din consumul gospodăriilor, pentru diferenţa de 20% urmând ca gazul să fie plătit la preţul pieţei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"