NordNews
Avem ce spune

Guvernul italian a declarat carantină în zece localități din cauza coronavirusului. Au fost închise școlile și anulate orice manifestări publice

Doi italieni sunt primii europeni răpuși de coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani și o femeie de 75 de ani, care provin din localități mici de munte, scrie timpul.md

În regiunile Lombardia și Veneto, unde trăiesc și comunități mari de români, autoritățile au luat masuri speciale de prevenție. Au declarat carantină în zece localități, au închis școlile și au anulat orice manifestări publice.
Oficialii italieni sunt în alertă mai ales ca numărul cazurilor de îmbolnavire s-a dublat în numai 24 de ore. 76 de persoane au fost testate pozitiv.
Guvernul italian interzice, prin decret, accesul și părăsirea a 11 localități
Executivul italian a aprobat, sâmbătă  noapte, o serie de masuri extraordinare pentru a încerca să oprească răspandirea coronaviruslui în nordul țarii. Pană în prezent, aici au fost înregistrate doua decese și 76 cazuri de infectare.
Între masurile luate se numară interdicția de a intra și de a parăsi 11 localități considerate epicentrul epidemiei.
„Am adoptat un decret pentru a opri această urgență. Obiectivul este protejarea sănătații italienilor, care este cel mai important lucru pentru noi”, a anuntat prim-ministrul Giuseppe Conte.
Conte a explicat ca este vorba despre 10 localități din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo si Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, și de Vo ’Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.
Accesul și părasirea acestor localități sunt posibile doar în cazuri excepționale. A fost ordonată suspendarea lucrului, a cursurilor școlare și a evenimentelor publice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata