NordNews
Avem ce spune

Guvernul italian prelungește starea de urgență până în octombrie. În ce condiții cetățenii Republicii Moldova pot merge în Italia

Guvernul Italiei a adoptat ieri, 30 iulie, decretul-lege nr. 83 prin care prelungește starea de urgență instituită la sfârșitul lunii ianuarie pâna la 15 octombrie curent, anunță Ambasada Republicii Moldova în Italia, ceea ce înseamnă că cetățenii Republicii Moldova trebuie să respecte anumite condiții de intrare în peninsulă, scrie unimedia.

Astfel, prin acest decret se prelungește pentru o perioadă de maxim 10 zile restricțiile de călătorie care au fost stabilite anterior până la 31 iulie 2020, inclusiv cele care prevăd interzicerea intrării în Italia pentru persoanele care în ultimile 14 zile au vizitat sau tranzitat Republica Moldova.
În prezent, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Italia doar dacă dețin un permis de ședere pe teritoriul acestie țări sau a unei țări membre a UE (inclusiv membrii de familie a acetora soț/soție, părinților, copilor până la vărsta de 21 de ani și dependenților pe motive de dezabilitate) și dacă în ultimile 14 zile nu au vizitat sau tranzitat teritoriul celor 16 state anunțate anterior (Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Sebia, Kosovo și Muntenegru).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"