NordNews
Avem ce spune

Guvernul va avea un site nou, care va conține informații despre asistența financiară și donațiile oferite R. Moldova

Guvernul va avea un site nou care va conține informații despre toate ajutoarele și donațiile oferite de partenerii externi ai Republicii Moldova. Propunerea a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul ședinței Guvernului, scrie jurnal.md

„Mulțumim mult UE și prietenilor noștri care ne ajută. Pe de altă parte, domnule Artur Mija și doamna Veronica Sirețeanu, propun ca în termen de maxim trei săptămâni să avem un portal unde să avem publică informația despre toate asistența pe care o avem. Deseori aceleași sume sunt repetate de două, trei ori, la etapa de inițiere a discuțiilor, la etapa de aprobare într-o instituție, apoi în alta. Să avem o transparență maximă pentru toți cetățenii, care sunt aceste bugete, ca să nu existe confuzie”, a spus premierul.

Propunerea a fost făcută în timpul discuției Proiectului hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Proiectului de lege pentru ratificarea acordului de finanțare dintre RM și Comisia Europeană prin programul UE de reziliență și guvernanță, semnat la 11 mai, curent.

Acordul prevede oferirea asistenței nerambursabile în valoare de 40 de milioane de euro, pentru consolidarea rezilienței statului și a societății.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"