NordNews
Avem ce spune

Haideți să începem războiul și apoi vom vedea

Lui Napoleon, un geniu militar până la urmă, i se atribuiue o spusă inspirată: „Haideți să începem războiul și apoi vom vedea”.
Atunci când este întrebat tranșant de ce nu-și respectă promisiunile elctorale, președintele Igor Nicolaevici Dodon zâmbește monalizic și spune cu multă încredere: „Iată, vom câștiga alegerile parlamentare și veți vedea ce vom face noi, socialiștii”. Președintele nostru ușor accidentat face imediat referință la iubirea masivă a populației față de socialiști, dragoste turnată în tot felul de sondaje.
Întrebată de Natalia Morari ce rămâne de făcut în aceste vremuri  aproape apocaliptice, cum le califică unii cetățeni cu sufletul mai gingaș, Maia Sandu spune cu încredere newyorkeză: „Vom câștiga alegerile parlamentare și vom reface tot ce au dărâmat Plahotniuc, Candu și Dodon”.
Maestrul schemelor, manipulărilor și scenariilor Plahotniuc nu anunță victoria  definitivă a pediștilor, poate pentru că, așa cum crede el, toată mașinăria politică stă în degetul lui mic.
Haiducul de Orhei, Ilan Mironovici Șor, brodește și el ceva preelectoral cu babele lui slave și moldave, odată ce nici nu are când să se ducă la judecată, și-i păcat, că se plictisesc excelențele lor.
Sunt oameni veseli și optimiști politicienii din Basarabia. Norodul însă, e ceva mai trist, pentru că vin peste el facturile, scumpirile, vine sărăcia.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"