NordNews
Avem ce spune

HEROINĂ ÎN VALOARE DE 5 MILIOANE DE EURO

Polițiștii de frontieră au destructurat un grup criminal organizat specializat în trafic internațional de droguri și au ridicat 84 kg de heroină. În schema infracțională sunt vizați cetățenii Turciei, care transportau heroină în cantități deosebit de mari, cu tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, scrie stirilocale.md

În cursul a trei ani, ofițerii de investigații ai IGPF și procurorii PCCOCS au documentat gruparea criminală, fiind identificate două rute de transportare a drogurilor: Afganistan – Iran – Turcia – Ucraina (calea maritimă) – Republica Moldova sau Afganistan – Iran – Azerbaidjan – Georgia – Ucraina (feribot) – Republica Moldova – Uniunea Europeană (Olanda/Germania). Circulația transfrontalieră a drogurilor era camuflată sub activitatea aparent legală a unei firme specializate în transportul internațional de mărfuri și al cărei fondator este unul din membrii grupării.
Ascunzișurile erau bine amenajate, în așa fel ca prin scanarea remorcilor să nu fie detectate drogurile. În luna februarie 2018, grupul infracțional a pregătit o cantitate de heroină, care a fost transportată din or. Istanbul, Turcia, în Republica Moldova, cu un camion cu roșii. Traseul urmat de acesta a fost Bulgaria – România – Republica Moldova, fiind înregistrat la intrarea în țară prin punctul de trecere Leușeni-Albița. Livrarea controlată a drogurilor din Turcia s-a realizat în conlucrare cu autoritățile bulgare și române, pe tot pacursul drumului camionul fiind supravegheat non-stop.
Pe 23 februarie curent au fost prinși în flagrant doi membri ai grupării, în timp ce extrăgeau heroina din locurile special amenanjate ale remorcii. Urmare a perchezițiilor efectuate la fața locului s-au depistat și ridicat 84 kg de heroină. Întreaga cantitate de droguri este estimată la suma de 5 mln de euro. Vinovații riscă închisoare de până la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"