NordNews
Avem ce spune

Honduras declară starea de urgență din cauza secetei. Peste 300.000 de persoane se află în pragul foametei

Guvernul din Honduras a declarat starea de urgență în regiunea de sud-vest a țării, din cauza unei secete care a dus la pierderea masivă a recoltelor. Autoritățile au solicitat ajutor internațional pentru aprovizionarea cu alimente a celor peste 300.000 de persoane care se află în pragul foametei. 
Starea de urgență a fost declarată în regiunea care poartă denumirea de „Corredor Seco”, la frontiera cu El Salvador. În jur de 325.000 de persoane care trăiesc din agricultură au pierdut 80% din culturile agricole, au anunțat autoritățile de stat.
Declarăm starea de urgență în Corredor Seco în vederea aprovizionării, din fondurile naționale, a asistenței alimentare pentru producătorii grav afectați și în vederea obținerii ajutorului internațional pentru a face față consecințelor acestui fenomen”, a spus președintele din Honduras, Juan Orlando Hernandez.
Demnitarul a promis, de asemenea, aprovizionarea agricultorilor cu semințe îmbunătățite de fasole și porumb, cu îngrășămintele pentru cultivarea boabelor care pot aduce recolta între lunile august și noiembrie, precum și construcția unor lacuri artificiale pentru depozitarea apei, ceea ce presupune cheltuieli în valoare de 4,1 milioane de dolari.
Se întreprind măsuri pentru a evita apariția foametei în rândul persoanelor care și-au pierdut recoltele”, a declarat coordonatorul general al guvernului, Martha Doblado.
De remarcat că statul vecin, El Salvador, a declarat la finele lunii iulie starea de alertă maximă din cauza unei secete care a afectat grav culturile de porumb.
 
Sursa: Agora.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"