NordNews
Avem ce spune

Horă inedită la frontiera moldo-română

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova și din România au celebrat anticipat ziua de 1 iunie alături de copii de la școala de tip internat din satul Cărpineni și copii din comuna Pădureni, jud. Vaslui, care au vizitat punctele de trecere a frontierei Leușeni și Albița.
Copii prezenți la eveniment  au venit în  ținute de sărbătoare și au dansat  Hora Prieteniei  alături de angajații polițieii de frontieră.
Copiii s-au întrunit pe teritoriul Republicii Moldova, în punctul de trecere Leușeni. Unde au încercat să mânuiască utilajul folosit în controlul și supravegherea frontierei de stat, dar și au aflat de la lucrătorii vamali cum funcționează aparatul cu raze ”X-Ray Rapiscan”.
Hora Prieteniei a fost incinsă  pe podul ce leagă cele două maluri ale Prutului, ulterior  copii au  vizitat punctul de trecere Albița, de pe teritoriul României.
Toată atenția copiilor a fost captată de patrupedul Poliției de Frontieră Române, care a demonstrat măiestrie în căutarea lucrurilor interzise, iar  pentru a înțelege mai bine specificul de lucru, polițiștii de frontieră români au realizat un tur de prezentare a sediului și au povestit din activitatea de securitate a frontierei de stat.
La finalul vizitei, poliţiştii de frontieră le-au transmis mesaje de felicitare sugerându-le tuturor copiilor să fie fericiţi, să crească frumoşi, sănătoşi, cuminți şi să aibă o copilărie lipsită de griji.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"