NordNews
Avem ce spune

Doi alpiniști din R. Moldova, tată și fiu, au dispărut pe muntele Ushba din Georgia

Doi alpiniști din R.Moldova, tată și fiu, aflaţi într-o expediţie pe muntele Ushba din Georgia, au dispărut, scrie zdg.md.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a R.Moldova, care susține că s-a autosesizat prin intermediul Ambasadei R. Moldova la Baku, acreditată prin cumul în Georgia, operațiunea de salvare inițiată de către autoritățile georgiene din 3 septembrie este în desfășurare.

Accesul la ultima locație cunoscută a cetățenilor moldoveni este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile care nu au permis accesul salvatorilor cu elicopterul, fiind detașată o misiune terestră.

MAEIE susține că responsabilii de la Ambasada R. Moldova la Baku, dar şi Consulatul onorific al R. Moldova la Batumi menţin legătura permanentă cu autorităţile locale şi membrii familiei cetățenilor moldoveni, fiind pregătiți să acorde asistenţă consulară de specialitate.

Reprezentanții Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova USMF susțin că apiniștii sunt tată și fiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata