NordNews
Avem ce spune

La cinci zile după ce a suferit un KO la un meci de box, o sportivă de 18 ani a murit

Jeanette Zacarias Zapata, o pugilistă mexicană de 18 ani, a murit joi, la cinci zile după ce a suferit un KO în cursul unui meci, a anunţat promotorul ei, canadianul Yvon Michel, scrie digi24.ro.

„Cu multă tristeţe am aflat, de la un reprezentant al familiei sale, că Jeanette Zacarias Zapata a decedat în această după-amiază”, a transmis Yvon Michel prin intermediul unui comunicat postat pe Twitter.

Pugilista a participat la eveniment cu ocazia unei gale de box a Grupului Yvon Michel (GYM), sâmbătă la Montreal. Zapata a cedat în faţa canadiencei Marie Pier Houle în runda a patra a unui meci pentru categoria welter.

Un upercut de stânga şi un croşeu de dreapta au pus-o la pământ pe Zapata în runda a patra. Ea nu a răspuns la gongul pentru repriza a cincea a meciului de şase reprize, a fost evacuată pe targă şi dusă la spital.

„Toată echipa Groupe Yvon Michel este extrem de bulversată de acest anunţ dureros”, au declarat promotorii în comunicatul lor, prezentând condoleanţe familiei sportivei şi soţului acesteia, Jovanni Martinez.

La rândul ei, Marie Houle a publicat pe Facebook o declaraţie în care se arată profund bulversată. „Boxul implică multe riscuri. Este meseria noastră, pasiunea noastră, dar niciodată, niciodată intenţia de a răni grav adversarul nu face parte din planurile mele”, a spus Houle.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"