NordNews
Avem ce spune

Reguli noi în instituțiile de învățământ din R. Moldova

Distanța fizică dintre elevi a fost modificată de la 1,5 m la 1 m. Totodată, începând de luni, 28 septembrie, elevii vor reveni la durata obișnuită a unei ore academice, care este de 45 de minute.

Noile prevederi care se referă organizarea spațiilor în clase/sălile pentru cursuri, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, se conțin în Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Anterior, ministrul Educației, Igor Șarov, a vorbit despre decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din data de 24 septembrie, conform căreia a fost modificată distanța fizică dintre elevi în cadrul instituțiilor de învățământ de la 1,5 m la 1 m.

Șarov a precizat că fiecare elev/student va ocupa zilnic acelaşi loc în bancă/masă la o distanţă de cel puţin 1m faţă de ceilalţi (în faţă spate şi lateral).

În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a solicitat șefilor OLSDÎ ca până la sfârșitul lunii septembrie să prezinte informații privind noua reconfigurare a claselor conform deciziei CNESP.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"