NordNews
Avem ce spune

Un bărbat din raionul Edineț, prins la frontieră în timp ce încărca într-un autovehicul lemne defrișate ilegal

Un locuitor al satului Lopatnic, raionul Edineț, a fost depistat în zona de frontieră în timp ce încărca lemne, defrișate ilegal în fâșia forestieră. Mai mult că cetățeanul nu deținea toate actele necesare pentru autovehicul.

În seara zilei de ieri, conform unei informații operative, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic a intervenit cu verificări pe segmentul de responsabilitate. Astfel, pe direcția localităților Lopatnic-Mitoc a fost observată o persoană care strângea lemne și ulterior le încărca într-un camion de model „Ural-4320”.  Conform polițiștilor de frontieră, este vorba de un  cetățean moldovean în vârstă de 31 de ani, original din satul Lopatnic.

Tânărul a defrișat ilegal arbori, neavând în acest sens nicio autorizație. Pentru cei trei metri cubi de lemne, pregătite pentru transportare, nu s-au putut prezenta actele de proveniență. La fel, conducătorul auto nu era în posesia documentelor pentru mijlocul de transport, lipseau certificatul de înmatriculare, revizia tehnică și asigurarea auto obligatorie.

Cetățeanul susține că lemnele erau destinate pentru uz personal, însă fără a-și putea justifica ilegalitatea comisă.

Mijlocul de transport și bunurile au fost ridicate și se vor păstra pe teritoriul SPF Lopatnic până la luarea unei decizii.

Persoana este cercetată contravențional, conform art.332, art.122, art.229 (al.2/al.3) CC al RM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata