NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Troleibuzele din Bălți sunt dezinfectate de mântuială în doar 10 secunde

Troleibuzele din Bălți sunt dezinfectate de mântuială. În timp ce autoritățile anunță restricții după restricții, iar numărul de infectări cu Covid-19 este într-o creștere alarmantă, angajații Direcției Troleibuze Bălți, mimează că se lucrează. Mai mult, nimeni din muncitori nu poartă măști sau mănuși de protecție.

Dezinfectarea transportului public se efectuează doar la două stații terminus din cele cinci existente în oraș. Apa cu clor este amenstecată într-o găleată murdară din plastic.

La stația „Aeroport” sunt delegate două persoane care asigură dezinfecția troleibuzelor, lucru cu care se isprăvesc în doar 10 secunde.

„- Credeți că dezinfecția pe care o faceți, cu o cârpă, este suficientă pentru tot troleibuzul?

– Da, este suficietntă.

– Credeți că toți microbii sunt distruși?

-Da

-Timp de 10 secunde dezinfectați tot troleibuzul?

-Da.”

Stația terminus de la cartierul opt, la fel ca și cea de la cartierul Molodova nu sunt asigurate cu echipament pentru dezinfecția troleibuzelor.

-Doar la stațiile terminus se desinfectează

   -Dar aceasta nu se consideră stație terminus?

    -Eu nu știu.

   -Aici noi nu avem oameni care să dezinfecteze.”

Bălțenii mărturisesc că le este frică să urce în troleibuze, însă nu au o altă alegere.

„ -Desigur că îmi este frică.

    -De ce vă temeți?

    -Ca să nu mă infectez.”

„Îmi e frică, dar ce să facem dacă avem treburi. Trebuie dezinfectat în fiecare oră.”

„Ne este frică. Cred că ar trebui de două ori pe oră, dar nu cred că sunt chiar așa dezinfectate”, au spus oamenii.

Problema dezinfectării proaste a troleibuzelor a fost discutată pe o rețea de socializare de consilierul municipal Sergiu Burlacu. Anterior, acesta a venit cu o interpelare la ședința Consiliului Municipal referitor la măsurile întreprinse în transportul public.

„Am fost asigurat de faptul că angajații care efectuiază procedura de dezinfecție a troleibuselor sunt echipați și lucrează în condiții normale. Uitați că, a venit timpul să spunem lucrurilor pe nume, să arătăm că nici măcar angajații întreprinderii municipale Direcția Troleibuse Bălți nu sunt echipați, nu dispun de toate uneltele necesare pentru a dezinfecta calitativ spațiul troleibusului. Li se acordă doar 40 de secunde pentru dezinfectare”, a declarat Sergiu Burlacu, consilier municipal.

Mai devreme, reprezentanții Direcției de Troleibuze au menționat că, transportul public este dezinfectat la stațiile „Gara de Nord” și „Aeroport”. Astăzi, administrația întreprinderii de resort nu a fost de găsit pentru a comenta situația.  

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"