NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Nu își doresc un alt primar, în afară de Renato Usatîi. „Ne pare rău, noi îl vom face să se răzgândească”

O bună parte din locuitorii din Bălți nu își dores un alt primar în afară de Renato Usatîi. Oamenii susțin că fără el, orașul va ajunge într-un hal fără de hal, iar tot ce s-a făcut în municipiu, pe parcursul ultimilor ani, se datorează echipei „Partidului Nostru”. Localnicii organizează mitinguri în susținerea lui Usatîi, și îi cer edilului să nu părăsească primăria.

„Unii oameni l-au trădat, dar noi îl susținem ca să rămână. A făcut foarte mult pentru orașul nostru și va mai face. Este un om minunat, un adevărat politician, dar ce să facem dacă politicienii strâmbi nu-i agreează pe cei corecți. Noi suntem cu tine, Renato Usatîi!”

„Ne pare rău, eu nu am fost în oraș câțiva ani, când am revenit, orașul este de nerecunoscut. Consider că lumea trebuie să se mobilizeze și să-l reîntoarcă.”

„Dumnealui cred că a considerat că așa este mai bine. Poporul care l-a ales cred că îl susține.”

„Îmi pare foarte rău, a făcut totuși câte ceva pentru oraș. Aș vrea să lucreze și în continuare ca să ne putem bucura de viața din oraș. În primul rând, drumurile, este un început foarte bun. Chiar la noi, lângă universitate, sunt foarte mulțumită.”

„Noi o să-l facem să se răzgândească. Noi vom rezolva această problemă. Astăzi noi vom ieși cu toții ca să-l întoarcem înapoi. Mulți nu au votat pentru el pentru că le-a fost frică, acum cred că oamenii o să se trezească și o să vadă ce pot să piardă, au de pierdut foarte mult”, au spus oamenii. 

Sunt și dintre cei care apreciază decizia edilului și spun că locul lui Usatîi nu este în primărie.

„A procedat ca un gentleman, corect. Așa procedează oamneii care au mândrie.”

„Cel mai frumos a procedat primarul nostru de Bălți, s-a retras definitiv. Consider că a făcut un pas bun. Noi mizam pe altcineva, pe un om cu alte viziuni.”

„-Trebuia să o facă demult.

-De ce?

-Pentru că el nu face nimic. Totul se face datorită adjuncților lui. El se plimbă prin concedii.”

„Ia locul trei în Bălți, evident că va demisiona”, au declarat bălțenii. 

După ce a fost depășit în scrutin de BeCS și PAS, chiar în orașul pe care îl administrează, Renato Usatîi a declarat că își dă demisia din funcția de primar de Bălți. Acesta a spus că nu mai simte susținerea localnicilor și că respectă alegerea lor.

„Acum, când văd în Bălți că oamenii au căpătat încredere în alte formațiuni politice, eu accept rezultatele și anume că noi ne-am poziționat pe locul trei și am acumulat 23 % din sufragii. Le mulțumesc bălțenilor care au votat pentru noi. Eu demisionez, imediat ce voi ieși din concendiu, să nu trag de timp și să putem organiza alegeri anticipate”, a spus Renato Usatîi.

La scrutinul de duminică, aproape 18 mii de bălțeni au votat Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, 12 mii au ales Partidul Acțiune și Solidaritate și doar 10 mii de localnici a susținut Blocul Electoral „Renato Usatîi”.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"