NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O familie din Sîngerei a transformat o gunoiște într-o zonă de agrement. Au fost susținuți de UE

Uniunea Europeană investește și în divertisment. Dovadă este zona de agrement cu piscină din Sîngerei, construită de o tânără familie acum trei ani. Soții Veronica și Andrei au investit peste 150 de mii de euro, bani câștigați peste hotarele țării, apoi au obținut un grant din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare. Astăzi, piscina a fost vizitată de Ambasadorul UE în R. Moldova Jānis Mažeiks.

,,Fiind rezidenta Incubatorului de Afaceri Sîngerei, am aflat despre posibilitatea de a aplica la programele europene. Doamna directoare ne-a ajutat. Am aplicat la granturi și am obținut peste 15 mii de euro”, a povestit Veronica Cernogal, antreprenoare.

Antreprenorii nu se opresc aici și intenționează să-și dezvolte afacerea, tot cu suportul Uniunii Europene.

,,Vom reaplica la programe pentru a obține suport.  Vrem o saună pentru a lucra tot anul. Doar trei luni de vară nu sunt suficiente”, a mai adăugat antreprenoarea.

Ambasadorul UE încurajează antreprenorii să aplice la noi granturi europene.

,,Cred că este un exemplu bun de implementare a granturilor europene în localitățile din Moldova. Îi apreciez pe acești oameni din două motive: pentru faptul că s-au întors după mult timp din străinătate și au întemeiat o afacere și pentru că au reușit să întemeieze această afacere pe un loc unde înainte era gunoiște. Este frumos aici. Acest loc arată exact ca o bază de odihnă europeană”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul UE în R. Moldova.

Zona de agrement construită la periferia orașului are două bazine, unul pentru copii și altul pentru maturi.

,,Foarte bine. Am venit aici pentru prima dată și îmi place. Este printre puținele locuri de agrement din Sîngerei și chiar sunt binevenite. Ar fi bine să avem mai multe, mai diverse.

,,Ne place aici, apă e curată. Venim când este mai puțină lume- dimineața”, au spus vizitatorii.

Piscina din Sîngerei a fost construită în locul unei gunoiști din localitate cu trei ani în urmă.

1 Comentariu
  1. […] O familie din Sângerei a construit o zonă de agreement cu piscină pe locul unde până nu demult era o gunoiște. Andrei și Veronica Cernogal au investit peste 150 000 de euro, bani câștigați peste hotare, apoi, au obținut un grant din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare, relatează NordNews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"