NordNews
Avem ce spune

Încă un milion de oameni au decedat la nivel mondial din cauza COVID-19

Coronavirus a provocat  încă un milion de decese la nivel global începând din luna ianuarie a acestui an. Anunțul a fost facut joi, 25 august de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Aceasta recomandă guvernelor din toate țările să își accelereze campaniile de vaccinare. Asta în contextul în care o treime din populaţia mondială nu este încă vaccinată împotriva noului COVID-19. 

„Am depăşit pragul tragic de 1 milion de decese cauzate de COVID-19 de la începutul acestui an”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

El a cerut guvernelor din lumea întreagă să îşi intensifice eforturile pentru vaccinarea tuturor angajaţilor din sănătate, a persoanelor vârstnice şi a persoanelor din categoriile cele mai expuse la riscuri medicale, pentru a se obţine astfel o acoperire vaccinală de 70% la nivelul populaţiei globale.

În ianuarie 2022, OMS, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) şi partenerii lor au înfiinţat Parteneriatul pentru livrări de vaccinuri anti-COVID-19 (CoVDP) cu scopul de a facilita distribuţia de doze în 34 de ţări în care acoperirea vaccinală era de sub 10% . Aproape toate aceste ţări, mai puţin şase dintre ele, se află în Africa.De acum, a anunţat Tedros Adhanam Ghebreyesus, doar 10 ţări au încă o acoperire vaccinală mai mică de 10%.

„Totuşi, mai sunt multe lucruri de făcut„, a adăugat el.

O treime din populaţia mondială nu este încă vaccinată împotriva noului coronavirus, inclusiv două treimi din personalul medical şi trei sferturi din persoanele vârstnice din ţările cu venituri mici. Potrivit celor mai recente statistici publicate de OMS, pandemia de COVID-19 a provocat 6,45 milioane de decese în lume după ce primele infectări au apărut la sfârşitul anului 2019 în regiunea oraşului Wuhan din China.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"