NordNews
Avem ce spune

,,SUA continuă să sprijine reformele democratice ale RM”. Mesajul lui Blinken, adresat R. Moldova de Ziua Independenței

SUA este alături de poporul Republicii Moldova în eforturile acestuia de a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială şi de a rezista influenţei străine din partea actorilor care încearcă să se interfereze în integrarea europeană a republicii. Este mesajul secretarului de stat american Antony Blinken într-un mesaj de felicitare adresat R.Moldova cu ocazia Zilei Independenţei.

Şeful Departamentului de Stat a felicitat întregul popor al Republicii Moldova cu ocazia celei de-a 31-a aniversări a independenţei sale, adăugând că această zi este deosebit de semnificativă, întrucât Republica Moldova „îşi demonstrează puterea şi rezistenţa în primirea şi sprijinirea a sute de mii de refugiaţi forţaţi să fugă de invazia brutală a Rusiei în Ucraina„.

Republica Moldova a arătat lumii că este o ţară mică, cu o inimă mare„, a afirmat Antony Blinken.

Continuăm să sprijinim reformele democratice ale guvernului Republicii Moldova şi eforturile acestuia de a lupta împotriva corupţiei şi de a construi o economie care să funcţioneze pentru toţi moldovenii„, subliniază secretarul de stat american.

Statele Unite felicită Republica Moldova pentru progresul şi hotărârea sa. Aşteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm în continuare relaţia bilaterală, înrădăcinată în valorile noastre democratice comune„, a mai adăugat şeful Departamentului de Stat.

Republica Moldova marchează astăzi 27 august a 31-a aniversare de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă faţă de Uniunea Sovietică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"