NordNews
Avem ce spune

Serviciul Vamal al R. Moldova a încasat peste 745 de milioane de lei într-o săptămână

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 745,8 milioane de lei în perioada 19 – 25 septembrie 2022. Această cifră este cu 12,4 %  mai mare față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 7,6 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,8% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11.506 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 81.172 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 68 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 217 mii de lei.

În aceeași ordine de idei, menționăm că, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 23,9 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 21,2% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Raportul zilnic privind situația la posturile vamale de frontieră, noutăți, depistări, evenimente și alte informații ce țin de activitatea vamală, pot fi consultate pe canalul Telegram al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"