NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ambasadorul Republicii Cehe, din nou la Bălți: ,,Avem niște proiecte de telemedicină în oraș”

Ambasadorul Republicii Cehe, Stanislav Kázecký, a vizitat pentru a doua oară municipiul Bălți, unde s-a văzut cu primarul orașului, Nicolai Grigorișin. Părțile au discutat despre problemele cu care se confruntă locuitorii, dar și despre potențialele proiecte de dezvoltare regională. Excelența Sa, a reiterat faptul că regiunea de nord reprezintă un punct important de dezvoltare a țării, unde vor fi realizate mai multe proiecte de importanță socială.

,,Domnul primar mi-a explicat situația actuală și problemele orașului. Știu că UE a ajutat cu niște proiecte aici, în oraș. Statele UE au sprijinit proiecte privind transportul cu troleibuze, de exemplu. Noi avem niște proiecte de telemedicină în oraș.  Sunt niște informații foarte importante pentru noi, de exemplu cum vom sprijini sectorul ospitalier (HORECA) în Bălți”, a declarat Stanislav Kázecký, Ambasadorul Republicii Cehe în R. Moldova.

Recent, cu suportul Cehiei, în orașul Briceni a fost construită o nouă stație de epurare a apelor uzate. Valoarea proiectului este de peste 2 milioane de euro, finanțat de Guvernul Republicii Cehe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"