NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Discursul halucinant susținut de Putin în fața mamelor soldaților ruși: „E o tragedie că v-a murit fiul. Toți vom muri. Unii mor de la vodcă”

„E o tragedie că v-a murit fiul. Toți vom muri. Unii mor de la vodcă”. Acesta este un fragment din discursul lui președintelui rus, citat de Meduza, susținut în fața mamelor soldaților trimiși în Ucraina.

Nu suntem în război cu ucrainenii, dar cu cei care îi plătesc. Sunt folosiți drept carne de tun. Că fiul v-a murit este o tragedie. Toți suntem muritori. Voia Domnului în toate. Toți vom muri într-o zi. Întrebarea este cum am trăit. Nu este clar dacă unii trăiesc sau nu trăiesc. Unii mor de la vodcă sau de la altceva”, a spus Putin.

Putin s-a întâlnit cu 18 femei ale căror copii ar fi pe front. Presa de opoziție de la Moscova scrie că, de fapt, acestea sunt simpatizante și activiste ale Kremlinului.

Canalul Telegram „Putem explica” („Mojem obiasniti”) le-a identificat în imaginile difuzate de televiziunile ruse pe unele dintre participantele la întâlnirea cu Putin: funcţionara moscovită Olga Belţeva, deputată din partea Rusiei Unite, şefa comitetului executiv al filialei din regiunea Moscova a unei mişcări pro-Kremlin, Frontul Unit Panrusesc, Iulia Belehova, reprezentanta Camerei Civice din Orehovo-Zuevo, Marina Migunova, Irina Tas-ool, şefa Departamentului pentru familie, tineret şi sport din administraţia districtului Kaa-Khem din Republica Tuva (sudul Siberiei), şi regizoarea Olesia Şighina, care filmează filme patriotice ortodoxe. Canalul, citat de Radio Svoboda, nu precizează dacă acestea au şi fii trimişi pe frontul din Ucraina.

Printre oficiali se numără și de acei care tratează cu rece familiile militarilor. Sarcina noastră este să scăpăm de astfel de oameni. Rusia va atinge obiectivele operațiunii speciale. Ministrul Apărării a spus că spitalele sunt ocupate în proporție de 38%. Am ajuns la război din cauza Occidentului. Evenimentele de astăzi sunt cale spre purificare.

,,Cheia succesului nostru este unitatea. Rusia sunt oamenii, tradiția, cultura, istoria lor, care sunt transmise prin laptele matern. Totul datorită dumneavoastră”, le-a spus Putin femeilor.

Întâlnirea lui Putin cu mamele soldaților, așa cum le prezintă Kremlinul, s-a desfășurat pe 25 noiembrie. Liderul rus a oferit asigurări că va lua în considerare ce le spune femeile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"