NordNews
Avem ce spune

Nicu Popescu a avut mai multe întrevederi cu înalți oficiali europeni la Bruxelles. Despre ce au discutat

Șeful diplomației R. Moldova, Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, capitala Regatului Belgiei.

În marja vizitei la Bruxelles oficialul moldovean a avut întrevederi cu mai mulți oficiali europeni.

Cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă și de Securitate, ministrul Nicu Popescu a discutat despre parcursul european al țării noastre și despre progresele obținute în realizarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

„Am vorbit, de asemenea, despre aprofundarea în continuare a cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniul securității. În context, ne-am referit la detașarea în țara noastră a unei misiuni civile de consiliere sub egida Politicii de Securitate și apărare Comună a UE, care urmează a fi aprobată și lansată în viitorul apropiat.” – a spus oficialul moldovean.

De asemenea, detalii despre misiunea civila au fost discutate cu secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă, Stefano Sannino.

La fel, ministrul de externe a înmânat lui Gert-Jan Koopman, directorul general al Directoratului General Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE (DG NEAR) contribuția Republicii Moldova pentru Raportul de Extindere al UE pentru 2023.

„Atât cu domnul Koopman, cât și cu doamna Katarína Mathernová, directorul general adjunct al DG NEAR am vorbit despre asistența UE, precum și despre angajamentul nostru de a continua implementarea agendei de reforme, astfel încât negocierile de aderare să poată fi inițiate într-un termen cât mai restrâns.” – a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Cu europarlamentarul Siegfried Mureșan s-a discutat despre parcursul european al țării noastre.

„Cu această ocazie, am salutat recenta rezoluție a Parlamentului European prin care se solicită începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE până la sfârșitul acestui an. Acest lucru demonstrează sprijinul puternic al UE față de  aspirațiile europene ale Republicii Moldova și recunoașterea progreselor noastre în procesul de reformă.

I-am asigurat pe interlocutorii mei că noi, ca popor, suntem determinați să muncim accelerat la agenda de reforme și să avansăm în acest mod pe calea aderării la UE.” – a conchis vicepremierul Nicu Popescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"