NordNews
Avem ce spune

Condamnați la închisoare pentru că au răpit trei oameni de afaceri și au cerut 100 de mii de euro

Trei oameni de afaceri din Tiraspol au trecut prin clipe de groază după ce au fost răpiți pe malul drept al Nistrului în ziua când au venit la Chișinău după cumpărături, scrie Ziarul Național.

Cazul a avut loc acum patru ani, în februarie 2016, iar Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că abia acum doi bărbați din Chișinău au fost condamnați la câte 13 ani și 8 luni închisoare, iar cel de-al treilea – la 14 ani și 4 luni închisoare pentru obținerea, prin șantaj, a peste două milioane de lei.
Filmul infracțiunii pornește cu montarea, de către trei inși cu vârste între 39 și 49 de ani, a unui dispozitiv de localizare și poziționare globală (GPS) la automobilul de model „Range Rover” cu care se deplasau victimele.
Când cei trei oameni de afaceri de la Tiraspol s-au pornit spre casă, infractorii s-au mascat și i-au oprit în localitatea Chetrosu, Anenii Noi, blocându-le drumul.
Aceștia le-au ordonat bărbaților să iasă din automobil și, refuzând să se legitimeze, au percheziționat victimele sub pretextul că ar deține droguri.
Ulterior, oamenii de afaceri au fost încătușați, li s-au pus cagule pe cap și au fost urcați într-un autoturism de model „Volkswagen Transporter”, iar unul dintre membrii grupului a urcat la volanul automobilului victimelor pe care l-a transportat într-un loc ascuns, într-o suburbie a Chișinăului.
Doi dintre bărbați au fost ținuți într-un beci, iar altul – într-o încăpere tehnică, unde au fost amenințați cu pistoale pe parcursul a mai bine de 24 de ore. Între timp, infractorii le-au sechestrat actele, bunurile cumpărate în acea zi, precum și peste 13 500 de lei.
În final, victimele au fost eliberate și li s-a spus unde le este parcat automobilul, dar „favoarea” a fost făcută în schimbul a 100 000 de dolari sau circa două milioane de lei.
Victimele au mers acasă și au transmis, în zona orașului Tighina, banii estorcați, punându-i într-un vas din plastic.
Ulterior, cei trei pătimiți au alertat forțele de ordine, care i-au reținut pe făptași.
Sentința este cu drept de atac.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"