NordNews
Avem ce spune

VIDEO | O familie cu nouă copii din Drochia a rămas pe drumuri din cauza unui incediu

O familie cu nouă copii din orașul Drochia a  rămas fără acoperiș deasupra capului. Un incendiu puternic le-a distrus locuința și tot ce au agonisit de-o viață. Se întâmplă deja pentru a doua oară. Acum 16 ani, casa veche a familiei  Bejenaru a ars, tot din cauza unui scurt circuit.


Ecaterina Bejenaru povestește că în momentul izbucnirii incendiului se afla la biserică. În timpul slujbei, femeia a fost telefonată de una dintre fiice, care i-a spus că casa lor a fost mistuită de flăcări.

Fuga că arde casa. Când am venit aici era lume, totul ardea. Îmi era frică de copii. Mi-a spus o vecină că ei sunt pe un deal. Nu-mi puteam reveni, a mărturisit femeia.

Acum, copiii s-a mutat cu traiul la fiica mai mare, care are o casă cu o singură odaie.

Soba a ars, podul, lampa. Ai reușit să salveți din jucării? Nu!

Noi dimineață ne-am sculat, am mâncat, ne-am îmbrăcat și ne-am dus în drum, că au venit niște fete și ne-am dus în drum. Și nu am văzut fumul. Am văzut că mulți oameni au alergat în vale, și când am alergat și eu deja ieșea fum nu mi-au dat voie să intru în casă, deja era periculos, au spus copiii.

Andrei Bejenaru povestește că abia făcuse reparație în întreaga casă și crease toate condițiile pentru copiii săi.

Aici am avut un dulap pentru haine, aici am avut calculator, plazmă. Focul s-a răspândit de aici, s-a aprins ușa, apoi geamul, a spus bărbatul.

Oamenii sunt disperați și cer ajutor, mai ales că mama este însărcinată cu cel de-al zecelea copil.

Noi nu avem nimic. Totul a ars. Și mobila și hainele și produse pe care le-am avut.

16 ani am munict. Am mai avut o casă, dar tot a ars, tot de la scurt circuit. Am munict singur, nimeni  nu m-a ajutat, și credit am luat, nu mai ies din ele.

Tragedia familiei Bejenaru a mobilizat zeci de oameni, care au venit să le dea o mână de ajutor.

Am făcut curat la început, imediat după incendiu. Ne-am adunat un grup de tineri voluntari din Drochia. Deja vrem să facem mai departe tot de ce este nevoie, a spus unul dintre voluntari.

Cei care vor să ajute familia Bejenaru, pot suna la numărul de telefon: 067373413.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"