NordNews
Avem ce spune

Raionul Hâncești din R. Moldova și județul Maramureș din România au semnat azi un acord de cooperare

Conducerea raionului Hâncești din R. Moldova și cea a județului Maramureș din România s-au înfrățit astăzi prin semnarea unui acord de cooperare, scrie ziarulnational.md.

Evenimentul a avut loc în format on-line la Complexul istorico-arhitectural Conacul Manuc-Bey din Hâncești, în prezența președintelui raionului, Iurie Levinschi, vicepreședinților Dumitru Cornei și Vasile Secu, consilieri raionali și altor invitați.

Menționăm că autoritățile de la Hâncești au semnat anterior asemenea acorduri de cooperare cu mai multe autorități de peste Prut, inclusiv cu cele de la consiliile județene Prahova, Vaslui, Iași, Galați, Cluj, Primăria Sectorului 6 al municipiului București etc.

Aceste cooperări au adus finanțări și ajutoare importante la Hâncești. Unul dintre exemple este alocarea de către Consiliul Județean Cluj a 150 de mii de euro pentru crearea Centrului de excelență în domeniul educației de la Hâncești.

De asemenea, restaurarea cu 2,5 milioane de euro a Conacului Manuc-Bey a avut loc în cadrul unui proiect transfrontalier finanțat de UE în care partener a fost inclusiv Primăria Solești din județul Vaslui.

 

Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

http://drrm.gov.ro/w/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"