NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Protestul drumurilor sparte ia amploare la Bălți. ”Vrem asfalt!”

Locuitorii de pe strada Heciului din Bălți se pregătesc de protest. Oamenii se plâng că nu sunt auziți de autorități și că sunt gata să  stea zi și noapte sub ușa primăriei pentru a-și căuta dreptate.

Totul din cauza drumului, care nu a fost reparat capital deja de 70 de ani. Unde mai pui că tirurile care circulă pe aici le-au distrus strada la maxim. Taximetriștii evită acest drum, iar oamenii sunt nevoiți să se deplase prin praf și noroi.

Dacă ei nu vor face nimic. Dacă nu vin ei la noi, vom merge noi la ei în ospeție, cu bârjele, calici.

De cărucior nici nu vorbesc, îmi zgâlțâi copilul, se strică căruciorul, trăim foarte urât.

Noi vrem un pavaj care a fost promis de primărie în august. Nu sunt finanțe, așa ne spun, nu suntem în listă.

Locuitorii sunt nevoți să încalțe galoși și cizme din cauciuc pentru a merge la muncă sau la școală.

Până la podul Chișinăului mergem în galoși, iar apoi schimbă încălțămintea. Le este rușine să meargă așa la școală. Uneori, îmbracă pungi. Bărbatul are trei copii, locuiesc în celălalt capăt al străzii.

Pe noi ne deranjează totul, colbul acesta, mizeria în care trăim. Eu m-am născut pe această stradă, de 70 de ani trăim în mezeria aceasta.

Sunt invalid, merg cu dificultate. Copiii merg la grădiniță. Când plouă sunt în apă până la genunchi. Este greu, mai ales iarna. Taxiurile nu vin aici.

Oamenii dau vina pe agenții economici din preajmă. Deși anul, trecut, drumul a fost acoperit parțial cu pietriș, mașinile de mare tonaj au distrus totul.

A fost asfalt, dar tirurile acestor întreprinderi au distrus drumul. Au stricat, dar nu au reparat.

Totul este din cauza lor, tirurile sunt grele, fac colb, pământul nu rezistă. Aici trebuie asfalt.

Acum repară strada Decebal. Ar putea să ia asfaltul de acolo pe care-l scot și să-l pună aici. Nu trebuie mari investiții.

Agenții economici cărora le aparțin tirurile au evitat să dicute cu presa. În schimb, șeful întreprinderii municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, a declarat că doar un antreprenor este gata să contribuie la reparația drumului.

Iurie Hmarnîii a adăugat că reparația străzii Heciului va fi posibilă doar după construcția rețelei de gaze naturale.

Doar un agent economic a dat acordul de a contribui la reparație. Ceilalți au refuzat. Este prematur să vorbim despre reparație. Va fi posibil doar după ce vor instala sistemul de aprovizionare cu gaze naturale. Eu le-am explicat. Mai târziu vom putea vorbi despre reparația drumului.

Strada Heciului din Bălți măsoară aproape 1,5 kilometri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"