NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De dragul lui Dodon, un drum din Fălești a fost construit în doar câteva zile

Dacă trebuie, la noi, drumurile sunt construite peste noapte. Un drum din raionul Fălești, care, practic, dispăruse de pe hartă, a fost reabilitat în numai câteva zile. Totul de dragul președintelui, care a vizitat astăzi Stația de tratare a apei din Fălești.

– Cum de ce?

–De ce faceți acum drumul?

–Am auzit că trebuie să vină domnul Dodon.

–Când vine?

–Mâine, de parcă așa am înțeles.

–Și pentru Igor Dodon se face drumul?

–Așa am înțeles.

–Credeți că este normal? Dacă d-voastră ați merge în satul vecin, ar face cineva drumul pentru d-voastră?

Nu. 

 

– Va veni „Bidon”.

–Care „Bidon”?

–Președintele.

–Noi avem așa președinte, „Bidon”? Avem și Dodon avem și „Bidon”.

–Da cum credeți e normal ca un președinte de țară să facă drumul până la stația de pompare?

–Mâine o să vedeți.

– Vine.

– Cine vine?

– Păi, cine vine, președintele țării, Igor Dodon.

– Credeți că merită ca un președinte de țară să vină, să inaugureze…

– Nu degeaba fac drumurile (râde).  De când acest drum trebuia să fie făcut, încă cu doi ani în urmă, iar ei deabia acum..(îl repară). Numai când mai vine câte un președinte, dar așa, nu face nimeni nimic aici. Din anii ’78-’80 este acest drum și prima dată a fost curățit acele canale, au dus tone… 

Acum e curat. O trebuit să veniți ieri să filmați. Acolo era gunoiul până la genunchi. A trebuit ieri să veniți să filmați să vedeți ce a fost aici.

Președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă a declarat că drumul nu este construit doar cu ocazia vizitei planificate a șefului statului.

Drumul e făcut cu totul pentru altceva. Dacă ați fi venit cu o săptămână în urmă, era să vedeți ce e acolo în realitate. Acolo drum nu era. Practic era imposibil. Va trebui să circule transportul, să avem acces și pentru asta e important ca noi să avem drum, a declarat SERGIU FÂNTÂNA, președintele raionului Fălești

Așteptările oamenilor s-au adeverit. Astăzi, Igor Dodon a mers la stația de tratare a apei din Fălești. Totuși, de ce anume în campanie electorală?

În acest an va fi deja apă aici, după implicarea conducerii raionului, a fost și domnul prim-ministru aici. Eu cred că trebuie să ne implicăm toți, spune IGOR DODON, președintele R.Moldova. 

Apeductul are o lungime de 31 km și leagă stația de pompare din satul Gherman, raionul Ungheni cu stația de tratare a apei din orașul Fălești.

Lucrările de reconstrucție au demarat în anul 2006, iar investiția se cifrează la 35,4 milioane de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Proiectul este implementat de ADR Nord și are drept scop aprovizionarea cu apă potabilă a orașului Fălești, precum și a satelor Bocșa, Risipeni, Năvârneț, Sărata Veche și Albineț.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"