NordNews
Avem ce spune

Violeta Ivanov, înscrisă în cursa electorală pentru prezidențialele din noiembrie

Cererea de înregistrare a candidatei desemnate de partidul „Șor”, Violeta Ivanov, în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, a fost aprobată de mebrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) în cadrul ședinței de marți, 29 septembrie, scrie cotidianul.md.

Potrivit președintelui CEC, Dorin Cimil, din cele peste 23 de mii de semnături colectate de membrii grupului de inițiativă, în susținerea candidatei partidului „Șor”, 3.431 au fost declarate nule.

Reprezentanții Partidului „Șor” susțin că este vorba despre niște erori: „Noi am studiat cazurile în care sunt semnături ale susținătorilor cu statut de decedat. Majoritatea din acestea se datorează unor erori din actul de identitate, ceea ce înseamnă că persoanele sunt în viață. Pur si simplu actul de identitate a fost completat incorect, fie cauza scrisului persoanelor, care nu este citeț și vizibil. Probabil operatorul nu a introdus actul de identitate care trebuie. Trei persoane au decedat după ce au semnat listele”.

Violeta Ivanov a ținut să mulțumească colegilor care au contribuit la colectarea semnăturilor.

„Atât eu cât și colegii mei, susținem hotărârea Comisiei Electorale Centrale. Nu ne-am așteptat la surprize din partea CEC. (…) Astăzi începe numărătoarea inversă”, a declarat Ivanov.

Tot marți, membrii CEC au aprobat înregistrarea simbolului electoral al candidatei partidului „Șor”, fiind confirmat și reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală și persoana responsabilă de finanțe (trezorierul).

Menționăm că până astăzi, 29 septembrie curent, CEC a înregistrat cinci concurenți electorali.

Este vorba despre Violeta Ivanov, candidata desemnată de Partidul „Șor”, liderul Partidului Nostru – Renato Usatîi, liderul Platformei DA – Andrei Năstase și Tudor Deliu, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"