NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Maia Sandu la Râșcani: „Ne-am săturat de sărăcie, ne-am săturat să plece copiii, vrem ca ei să vină acasă!”

Salariile mici, pensiile mizere, corupția și economia la pământ fac ca Republica Moldova să stagneze. A venit timpul pentru reforme concrete, bazate pe nevoile reale ale oamenilor, susține lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Aflată într-o vizită în nordul țării, candidata la funcția de președinte a declarat va face tot ce-i stă în puteri pentru a aduce Moldova pe făgașul democrației și al prosperității.

În cadrul unei discuții cu locuitorii din Corlăteni, raionul Râșcani, Maia Sandu a declarat că una dintre prioritățile sale este lansarea programului național „Sat european”, program ce are drept scop salvarea localităților rurale.

Încă anul trecut, atunci când eram în funcție de prim-ministru, am negociat un program pentru satele din R. Moldova. Pentru ca să putem investi în proiecte serioase, proiecte de apă și canalizare, care sunt mai scumpe, în proiecte de managment al deșeurilor pentru care e nevoie de mulți bani. De aceea am negociat acest proiect cu UE și mă oblig să creștem costul acestui program, mărimea acestui program până la două miliarde lei anual, a declarat Maia Sandu.

Aliona Doru are un copil, și acela e plecat peste hotare, în căutarea unei vieți mai bune. Femeia speră cu odată cu venirea Maiei Sandu la șefia țării, lucrurile se vor schimba în bine.

Ne-am săturat de sărăcie, ne-am săturat să plece copiii, vrem ca ei să vină acasă. Vrem un trai decent. Vrem viitor. Aveți copii peste hotare? Da. Câți? Unu. Și de cât timp nu a mai venit acasă? De doi ani. Ar vrea să vină dacă are avea la ce. Dar până când nu, spune Aliona Doru, locuitoare din satul Corlăteni.

Oamenii au nevoie de un președinte care să consolideze societatea în jurul unor obiective naționale strategice ce vor îmbunătăți viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova, au spus locuitorii din Râșcani.

O susținem pe Maia Sandu pentru că eu văd în ea, unicul om care poate să facă reguli la noi în țară. În primul rând, cum a spus și ea, să punem bazele economiei, să ridicăm economia și să aducă investiții să facă locuri de muncă și atunci vor reveni oamenii.

Susținem partidul. Este încredere. Pur și simplu se vede ce a făcut cât timp a fost prim-ministru, doar că puțin timp și nu a reșit multe.

La Râșcani, zeci de pedagogi s-au adunat pentru a o susține pe Maia Sandu.

Toți pedagogii scandează Maia Sandu- președinte. Alegându-vă pe dumneavoastră președinte, suntem ferm convinși că viitorul țării noastre va fi luminos și prosper, doar alături de dumneavoastră. 
Ceea ce a introdus dumneaei la examenul de bacalaureat, a avut rezultate pozitive. Fiind profesoară, și văzând că până la reformele ei elevii mai trișau, mai încercau să facă șmecherii. După reformele pozitive și binevenite, elevii s-au apucat de carte.

Și colegii din teritoriu ai Maiei Sandu cred că lidera PAS merită să ocupe fotoliul de președinte, fiindcă doar ea poate să aducă schimbarea pentru Republica Moldova.

Eu cred că Maia Sandu va opta pentru alegeri anticipate. În al doilea rând, va fi ales alt guvern, va fi ales președintele Curții Constituționale, președintele Curții de conturi. Toți procurorii vor fi aleși, într-adevăr, pe bază de muncă, dar nu pe bază de scheme, a spus Boris Marcoci.

Maia Sandu a demonstrat și în plan profesional, și în plan personal că deține absolut toate calitățile necesare pentru a fi un președinte cu care să ne mândrim, a adăugat Veronica Roșca

Maia Sandu și-a făcut studiile la renumita universitate „Harvard” și a lucrat la Banca Mondială. La alegerile din 1 noiembrie, ea va fi cu numărul șase în buletinul de vot.

Acest material a fost achitat din fondurile electorale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"