NordNews
Avem ce spune

VIDEO | În plină pandemie, unii locuitori din Bălți se odihnesc în Egipt, Maldive sau Zanzibar

În plină pandemie, unii locuitori din Bălți se odihnesc în Egipt, Maldive sau Zanzibar. Cel puțin asta susțin operatorii de turism din oraș. Ofertele avantajoase în comparație cu prețurile pipărate de anii precedenți îi ademenesc pe cei care vor să-și petreacă vacanța în locuri exotice, pline de soare.

„În acest an situația este foarte grea, dar, totuși, avem și destinații solicitate. Este Egipt, unde avem multe cereri. În acest an, mulți moldoveni optează pentru Maldive și pentru Zanzibar, pentru că prețul este foarte convenabil. Nu e nevoie de viză, de testul la covid, sunt toate condițiile pentru o odihnă împlinită”,  spune Eugenia Clim, director agenție de turism.

Unele foi turistice s-au ieftinit cu aproape 50 la sută. În pofida pandemiei de Coronavirus, moldovenii vor putea să-și petreacă sărbătorile de iarnă la munte.

„În acest an, o vacanță în Egipt, într-un hotel de cinci stele costă 250 de euro pentru persoană, în comparație cu anul precedent, unde o vacanță ajungea la 400 de euro. Pentru vacanțele la munte, anul acesta putem propune doar Ucraina sau Turcia. Din păcate, România și Bulgaria sunt deschise doar pentru persoanele cu acte românești”, a adăugat Eugenia Clim, director agenție de turism.

De cealaltă parte, oamenii spun că prețurile pentru vacanță au rămas practic aceleași, în pofida crizei provocate de Covid-19.

„La Bukovel în Ucraina. Din câte am înțeles, pentru Ucraina nu vor fi restricții. Prețurile sunt foarte mari mai ales pe timp de pandemie pentru că puțini oameni decid să plece, de aceasta și prețurile sunt așa de mari”.

„La munte în România, sper, dacă o să fie totul bine”.

Sunt și dintre cei care optează pentru destinațiile turistice din țara noastră.

„Și din motive financiare și din cauza pandemiei e mai bine de rămas aici.  În Moldova sunt locuri unde se poate de odihnit, mai ales în sânul naturii, mănăstiri și altele”.

Iar alții spun că pandemia i-a lăsat fără bani, așa că nu își vor permite luxul de a merge peste hotare.

„Nu, noi nu plecăm la odihnă peste hotare, doar la muncă. Deoarece nu avem bani, ei trebuie câștigați, apoi putem să plăecăm și la odihnă.  Acum nu este odihna care era anterior, totul este închis, nimic nu e ca atunci. Am fost în Abhazia, a fost bine, dar acum oameni nu sunt”. 

„În primul rând avem de lucru și nu putem, suntem medici și muncim la spital și nu avem șanse. În al doilea rând, ne protejăm și nu vrem să riscăm. Cred că foarte mulți oameni nu-și permit, totuși cheltuielile au fost destul de mari”.

Moldovenii care vor să ajungă pe plajă în acest an pot alege Dubui, Maldive, Egipt, Zanzibar sau Thailanda, iar cei care vor la munte, pot opta pentru Bukovel sau Turcia.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata