NordNews
Avem ce spune

Această zi în istorie – 21 decembrie

 1935 – S-A NĂSCUT STELA POPESCU

 La 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, s-a născut Stela Popescu, actriță română de teatru,film, radio, revistă, televiziune și vodevil. A realizat dueturi artistice celebre alături de Ștefan Bănică (până la moartea acestuia) și Alexandru Arșinel.

A activat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” și la Teatrul de Comedie. A jucat în peste 25 de filme, între care: „Nea Mărin miliardar”, „Pe malul stâng al Dunării albastre”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” și altele.

A fost distinsă cu Ordinul Cultural, cu Ordinul Național „Steaua României”, iar în 2016, președintele de atunci al Republicii Moldova i-a conferit titlul Artist al Poporului din RM.

         Stela Popescu s-a stins din viață la 23 noimbrie 2017.

1940 – A MURIT FRANCIS SCOTT FITZGERALD

Cinci ani mai târziu, pe 21 decembrie 1940, la Hollywood, în Statele Unite ale Americii, s-a stins din viață Francis Scott Fitzgerald.

E unul dintre cei mai mari scriitori americani din secolul XX. A scris peste 160 de povestiri și patru romane, printre care „Marele Gatsby”, considerat o capodoperă.

A fost, o perioadă, scenarist la Holywood, iar după scrierile sale au fost turnate câteva filme de succes, cum ar fi „Marele Gatsby” sau „Strania poveste a lui Benjamin Button”.

1967 – S-A NĂSCUT MIHAIL SAAKAȘVILI

 Iar pe 21 decembrie 1967, la Tbilisi, s-a născut Mihail Saakașvili, președinte al Georgiei, din 25 ianuarie 2004 până la 17 noiembrie 2013.

În 1992, a absolvit Școala Internațională de Drept din cadrul Universității din Kiev. De asemenea, a studiat la Universitatea „Columbia” din New York, precum și la Universitatea „George Washington” din Capitala Statelor Unite.

Pe 12 octombrie 2000, Saakașvili a fost numit Ministru al Justiției. În 2004, a obținut primul mandat de președinte al Georgiei, iar în 2007, al doilea.

La 30 mai 2015, fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko l-a numit pe Saakașvili în funcția de guvernator al regiunii Odesa.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata