NordNews
Avem ce spune

Directorului Spitalului Clinic din Bălți, fostul manager al ”Red-Nord” și mai mulți primari au ajuns în vizorul ANI

Inspectorii de integritate au stabilit conflicte de interese pe numele fostului manager al SA ”Red-Nord”,  al directorului Spitalului Clinic din Bălți, conducerii Școlii sportive de polo pe apă din Chișinău și al șefului Institutului Pedologie, Agrochimie şi Protecţie a Solului. Alți doi primari din raioanele Dubăsari și Edineț, dar și un fost primar din raionul Hâncești au admis conflicte de interese. Iar, un primar din raionul Râșcani este vizat într-o altă cauză contravențională pornită pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale.

O cauză contravențională a fost pornită împotriva unei instituții financiare pentru că a împiedicat activitatea ANI prin faptul că nu a oferit informații, care au fost solicitate de inspectorul de integritate în cadrul unui control.

La fel, inspectorii de integritate au inițiat controale pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese în privința a unui fost primar din raionul Sângerei și doi consilieri locali din Ciorești, Chișinău și raionul Florești.

Totodată, trei situații de conflict de interese au fost declarate la ANI de către doi primari din raioanele Anenii Noi și Dubăsari, în baza cărora inspectorii a remis în atenția acestora câteva propuneri de soluționare.

Prin sistemul ”e-Integritate” au fost repartizate inspectorilor 12 de sesizări spre examinare și au fost eliberate 6 certificate de integritate.

Reprezentanții ANI au răspuns la 93 de apeluri, dintre care 12 la Linia instituțională de informare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata