NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu a avut o întâlnire cu mai mulți membri ai Parlamentului European

Maia Sandu a avut o întâlnire cu mai mulți membri ai Parlamentului European. Șefa statului s-a întâlnit cu Siegfried Mureșan, Vicepreședinte al PPE și Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE – RM, și David McAllister, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) din Parlamentul European. În cadrul întâlnirii aceștia au discutat despre noi oportunități de dezvoltare pentru Republica Moldova, dar despre menținerea interesul sporit al țărilor UE pentru colaborarea bilaterală strânsă cu Republica Moldova în pofida lipsei unui guvern funcțional la Chișinău.

„Am mulțumit membrilor Partidului Popular European pentru sprijinul constant oferit proceselor democratice din Republica Moldova, atât din Bruxelles, cât și din interiorul statelor membre. PPE a fost mereu alături de forțele democratice și anticorupție din țara noastră și a promovat respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova.
Am ținut să le mulțumesc pentru sprijinul acordat de PPE în ultimii ani și i-am rugat să ne ajute în identificarea unei soluții pentru ca vaccinul anti-Covid-19 să ajungă cât mai repede și în țara noastră. Prin cooperarea cu partenerii europeni Republica Moldova poate reuși să atenueze impactul crizei economice și sanitare”, a precizat Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata