NordNews
Avem ce spune

Î.S. „Nodul Hidroenergetic Costești” are un nou director. Cine este acesta

Întreprinderea de Stat „Nodul Hidroenergetic Costești” are un nou administrator. Potrivit Agenției Proprietăți Publice, în urma desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante, Igor Cibotaru a devenit noul manager al întreprinderii.

Cine este Igor Cibotaru

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Agenției Proprietăți Publice, Igor Cibotaru are 43 de ani, este căsătorit și are un copil. În anii 1994-1999 și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din Chișinău, Facultatea „Finanțe”, specialitatea „Finanțe și credit”, după care a mers la Academia Națională de Informații , Facultatea „Informații”, specialitatea „Comunicare Socială” din București (1999-2003). Totodată, Igor Cibotaru este doctor în științe economice. Acesta și-a făcut doctoratul la Academia de Studii Economice din Chișinău, Facultatea „Finanțe” în anii 2003-2010.

Pe parcursul carierei sale, Cibotaru a ocupat diverse funcții: de la consultant (2005-2008) în cadrul Direcției Ajustări Economice în Procesul Integrării Europene, din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului  din R. Moldova până la administrator interimar (01.07.2020 – prezent) al Întreprinderii de Stat „Direcția Nodul Hidrotehnic Costești- Stânca”.

Întreprinderea de Stat „Nodul Hidroenergetic Costești” este un obiect strategic pentru economia Republicii Moldova. Obiectivul principal al acesteia este: producția energiei electrice, producţia energiei electrice în centralele hidroelectrice, dar și comercializarea energiei electrice produse din surse regenerabile de energie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"