NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon, către Maia Sandu: Până pe 9 martie să fie semnat decretul de numire a unui candidat pentru funcția de premier

Socialiștii dau termen până la 9 martie președintei Maiei Sandu să vină cu un decretul de numire a candidatului la funcția de premier. În caz contrar vor recurge la „acțiuni politice mai hotărâte”. Liderul PSRM, Igor Dodon, afirmă că funcția de președinte ar putea ajunge „decorativă”. Totodată, Dodon spune că în această săptămână continuă dialogul cu partidele din Parlament și cheamă președinta la dialog, scrie agora.md

Liderul PSRM, Igor Dodon, afirmă că după decizia Curții Constituționale, președinta țării Maia Sandu este obligată să țină cont de candidatul propus de majoritatea parlamentară oficializată și să vină cu decret de numire a unui potențial șef al Guvernului.

„Există o singură modalitate de depășire a crizei – dialogul, care a lipsit până acum. Avem soluții ca să ieșim rapid din criză , ca să avem Guvern funcțional și alegeri anticipate. Am insistat din noiembrie să se înceapă discuțiile”, a spsu Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

La ședința Consiliului Republican al PSRM din 26 februarie, socialiștii au decis că în această săptămână continuă discuțiile cu partidele din Parlament, dar își doresc și dialog cu președintele țării. PSRM vine și cu termeni pentru un nou decret de numire a unui candidat la postul de prim-ministru.

„Până pe 9 martie să fie emis decretul de desemnare a candidatului. Avem timp să discutăm. Este nejustificat să așteptăm sfârșitul lunii martie ca să vedem ce va fi mai departe. Dacă nu facem nimic – intrăm în blocaj”, spune Igor Dodon.

Liderul PSRM afirmă că, dacă până pe 9 martie, Maia Sandu nu va semna decret de numire a unui candidat, Consiliul Republican al PSRM se va întruni din nou pentru a da mandat conducerii executive a partidului să treacă la alt nivel de acțiuni.

„Dacă se va continua pe această linie a uzurpării în stat, vom fi nevoiți să venim cu acțiuni politice mai hotărâte pentru a stabiliza situația în țară, chiar dacă asta va însemna că funcția de președinte va redeveni o funcție de decor cum a fost în 2016”, a punctat Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata