NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon: „Cei care critică, vor recunoaște că guvernul Chicu a fost unul profesionist”

Președintele în exercițiu, Igor Dodon a declarat că demisia Guvernului Chicu este una asumată și are drept scop declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, după ce Ion Chicu a anunțat că-și dă demisia din funcția de premier al R.Moldova.

„Această decizie nu este sub presiunea protestelor sau a moțiunii de cenzură. […] Are scopul de a declanșa procesul alegerilor parlamentare anticipate. Această decizie a fost luată după ce au fost promovate toate actele legislative, legile cele mai importante pentru a asigura funcționalitatea statului pe viitor. […] Cei care critică, vor recunoaște și își vor aminti de acest Guvern ca fiind unul dintre cele mai profesioniste.

Începând de mâine, președintele nou ales trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru tot ce se va întâmpla în țară și să înceapă consultările cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui alt Guvern sau pentru declanșarea alegerilor anticipate”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că astăzi, 23 decembrie, Ion Chicu a anunțat că demisionează din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata