NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon limitează dreptul la libera exprimare pe Facebook

Republica Moldova este un stat democratic. Cu toate acestea, dreptul la exprimare, prevăzut de art. 10 din Convenția Europeană a drepturilor Omului nu prea este respectat de către unii demnitari de la noi.

O postare pe Facebook înseamnă exprimarea unor opinii personale. Și cum fiecare funcționar de rang înalt are o pagină de Facebook, la orice postare de interes public curg gârlă comentarii de tot felul.

Contul de Facebook al președintelui țării, Igor Dodon, este foarte bine administrat. Șeful statului apreciază laudele, dar nu acceptă critica, fie ea și  constructivă. Internauții care își exprimă nemulțumirile sunt blocați și nu mai pot interacționa cu pagina președintelui.

Pe 29 septembrie, Igor Dodon a declarat că este, oficial, candidat la alegerile prezidențiale: „Să fie într-un ceas bun aceste alegeri pentru Moldova. Iar eu voi demonstra că țara poate fi condusă eficient și în vremuri grele, și, mai ales, în vremuri bune, care numaidecât vor veni pentru noi toți, după drama pandemiei și a secetei. Am încredere în poporul Moldovei și am încredere în puterile mele de a face țara noastră mai bogată și mai frumoasă.”, a scris Dodon. Postarea cu pricina a acumulat 835 de comentarii și 1,6 mii de aprecieri, dintre care 144 de furie.

Veronica Seremet, utilizator al platformei publice Facebook, a fost blocată de către administratorii paginii pentru că a scris mesajul: „Nici nu știu cum puteți să mai candicați după ce nu ați făcut nimic bun pentru Moldova. O să rămâneți în istorie ca un președinte inutil, ca să nu zic distrugător de popor. Oamenii pleacă peste hotare, mai mult ca niciodată, sunt mai săraci ca niciodată. Doar celor din conducere le merge bine și nu văd cum trăiește lumea! Rușine!”.

Iar Ion Coroncov nu mai poate comenta nicio postare după ce a scris: „Doar eu am impresia că restul comentariilor sunt șterse? Prima postare o văd cu atâtea «urări de succese» spre NIMICUL ce conduce Țara. Așa a fost întotdeauna cu acest partid, lasă comentarii sau permit să vorbească doar oamenilor ce le sunt doar lor pe plac…”.

În aceeași situație s-a pomenit și Doinela Cecan, Maria Sargu, Elena Tonu, Violeta Țuțuianu, Ana Kotorobai, Elena Gutanu, Dumitru Vieru și Constantin Vrabie.

Președintele nostru are mulți admiratori fake. Mesajele de laudă sunt salvate, iar cele mai pipărate sunt șterse și blocate.

Mă rog, unde ați văzut voi politician căruia să-i placă adevărul verde-n ochi?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"