NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon: „Mai mulți deputați riscă să rămână fără imunitate și nu doar din Partidul Șor”

Ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor este doar un început. Procesul se va activiza la ședințele din toamnă ale Parlamentului, când mai mulți deputați riscă să rămână fără imunitate, avertizează președintele Igor Dodon, scrie tv8.md.
„Eu înțeleg din rapoartele care vin la Consiliul Suprem de Securitate că sunt mai mulți deputați și nu doar de la Partidul Șor care riscă să le fie ridicată imunitatea. Din câte înțeleg procesele se activizează, atât pe ceea ce ține de furtul miliardului, cât și pe ceea ce ține de schemele de corupție care au fost multiple în ultimul timp. Știu că Centrul Național Anticorupție, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate au grupe comune pe mai multe scheme care au fost de rezonanță. Cred că ce a fost astăzi în Parlament este doar un mic pas, dar important că s-a făcut. Mâine sau în primele ședințe din septembrie procesul va avansa”, a afirmat Igor Dodon la postul public de televiziune, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.
Acesta a criticat fosta guvernare democrată că nu a avut interesul să afle adevărul despre frauda bancară.
„Pe parcursul ultimilor ani nu am văzut mari succese în ceea ce ține de pedepsirea celor implicați în furtul miliardului. L-au pus la pușcărie pe Filat și cu asta s-au oprit. Dar acolo sunt foarte multe persoane implicate. De aceea atunci când am numit un procuror general interimar, ne-am pus mari speranțe că lucrurile se vor mișca mai repede. Azi a fost primul raport în plenul Parlamentului cu solicitarea ridicării imunității lui Ilan Șor. Această acțiune trebuia să aibă loc demult, imediat cum au fost  schimbările guvernării în Chișinău, dar nu a fost voință din partea Procuraturii”, a explicat șeful statului.
Ieri, deputații au susținut unanim solicitarea procurorului general Dumitru Robu de a-i ridica imunitatea parlamentară lui Ilan Șor, care este judecat în cazul fraudei din sistemul bancar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"