NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon nu are de gând să-și ceară scuze de la diasporă

Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, că nu are motive să-și ceară scuze de la cetățenii din diasporă. Întrebat de moderatoarea emisiunii, dacă regretă sau nu retorica dură față de moldovenii plecați peste hotarele țării, Igor Dodon a spus că nu înțelege de ce ar trebui să o facă.

Pentru ce să-mi cer scuze? Eu mi-am expus părerea, iar cineva interpretează lucrurile diferit și încearcă să se folosească de acest lucru pentru turul doi al alegerilor ”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a spus că a înțeles de ce cetățenii din diasporă au preferat să o voteze pe contracandidata sa, Maia Sandu.

Înțeleg că diaspora este supărată pe mine. Înțeleg și de ce. Cred că sunt supărați pe faptul că în luna martie-aprilie i-am obligat să cumperea acea poliță de asigurare medicală. Eu atunci mă gândeam la medicii noștri, pentru că sistemul medical din țară avea nevoie de ajutor. Consider că am luat atunci o decizie corectă” a mai adăugat politicianul.

Amintim că acum câteva zile Igor Dodon a declarat în cadrul unei conferinte de presă că diaspora reprezintă, la modul real – un electorat paralel al R. Moldova. Acest electorat are propria viziune și propriile preferințe politice și în mare parte aceste preferințe ale diasporei se deosebesc, se află în disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă” .

Totodată, liderul de la Condrița în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune controlat de PSRM a făcut mai multe declarații aberante în adresa Maiei Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"