NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon: „Până pe 24 decembrie sunt președintele Republicii Moldova în exercițiu”

Președintele în exercițiu a felicitat-o „preliminar” pe oponenta sa Maia Sandu, care l-a depășit cu 15,5% în cursa prezidențială. În cadrul conferinței de presă, Igor Dodon a declarat faptul că este de obligațiunea lui să verifice corectitudinea rezultatelor obținute.

Am primit sute și mii de mesaje de la alegătorii mei, cu lacrimi în ochi. O  felicit preliminar pe Maia Sandu că a căștigat, dar sunt obligat să apăr voturile alegătorilor mei.”, a declarat Dodon. 

De asemenea, politicianul a îndemnat societatea să păstreze „calmul” și să nu iasă la proteste, întrucât totul poate fi rezolvat pe cale pașnică „…Mergem  pe calea  legală prevăzută  de către lege….S-a terminat  o partidă, începe  următoarea și  nu se știe care va fi mai interesntă, există proceduri după care vom merge mai departe.” 

„Eu vreau să vă amintesc că Republica Moldova este țară parlamentară. Președintele Republicii Moldova poate să-și execute promisiunile doar atunci când are susținerea Parlametului. Până  pe 24  decembrie sunt președintele Republicii Moldova în exercițiu cu toate atribuțiile în vigoare. Sun ferm convins că vom avea o majoritate parlamentară are va susține acest guvern.” , a conchis Igor Dodon. 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata