NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon, primul mesaj după reținere: Eu aici voi rezista

Ex-președintele R. Moldova, Igor Dodon, a transmis primul mesaj după ce a fost reținut pentru 72 de ore. Potrivit președintelui de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în spatele reținerii sale ar sta actuala Guvernare, în frunte cu Partidul Acțiune și Solidaritate și Maia Sandu. Anunțul a fost făcut ieri, 24 mai, pe pagina sa de Facebook prin intermediul avocaților săi.

Igor Dodon susține că dosarul în care este vizat este unul politic și cusut cu ață galbenă.

Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției. Vreau să vă asigur că pentru fiecare element care prezintă interesul procurorilor eu am explicațiile și justificările necesare, pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate. Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

Fostul șef de stat se declară nevinovat și susține că dosarul în care este anchetat are drept scop „crearea anumitor reacții negative ale publicului”.

În aceste condiții, aflată în impas, guvernarea a procedat așa cum proceda regimul lui Plahotniuc – a identificat principala forță a opoziției, principalul lider cu credibilitate politică și au lovit cu toată forța, prin abuz al justiției, prin hărțuire, prin plasare în arest și prin denigrare mediatică. Guvernarea îl înlătură pe cel de care se teme. […] Și ce dacă m-ați arestat azi? De mâine vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile și vor veni în sfârșit „vremurile bune” promise? Veți vedea că vor trece câteva zile sau câteva săptămâni și oamenii iarăși o să ceară de la voi o viață mai bună, nu promisiuni și cai galbeni pe pereți, a mai adăugat Igor Dodon.

Igor Dodon a transmis un mesaj și colegilor din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Sunt sigur că toți colegii mei din Partidul Socialiștilor vor ști să fie alături de cerințele și de revolta cetățenilor. Cu fermitate și cu determinare politică, noi am scăpat de regimul lui Plahotniuc, care a capturat statul. Tot prin poziție fermă și prin curaj vom pune la respect și vom înlătura, dacă trebuie, regimul PAS, care distruge țara. Eu aici voi rezista. Voi, stimați colegi, rezistați acolo unde sunteți, la libertate, și demonstrați că sunteți cea mai importantă forță politică din interiorul țării. Demonstrați că sunteți forța care nu va ceda neutralitatea, suveranitatea țării nimănui și că sunteți atenți la vocea poporului”, a conchis acesta.

Amintim că ieri, 24 mai, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore pentru trădare de Patrie, îmbogăţire ilicită, corupere pasivă şi finanţare ilegală a partidului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"