NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon riscă să fie exclus din cursa electorală

La Judecătoria Chișinău, sediul Centru, are loc o ședință de judecată în care este vizat candidatul independent și susținut de socialiști, Igor Dodon. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de către purtătoarea de cuvânt PAS, Aurica Jardan.

Magistrații decid dacă îl vor exclude pe Igor Dodon din cursa electorală sau nu, în urma scandalului de la tipografia Universul.

Igor Dodon riscă să fie exclus din cursă, după ce mai multe seizări au fost depuse pe marginea acestui caz, iar autorii au cerut ca Igor Dodon să fie exclus din cursa electorală.

Amintim că miercuri, 11 noiembrie, cu patru zile înainte de al doilea scrutin prezidențial, membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) l-au acuzat pe Igor Dodon de utilizarea resurselor administrative în campania prezidențială după ce ziarul electoral al candidatului ar fi fost tipărit la Editura „Universul”, deținută de stat în proporție de 100%.

Potrivit membrilor PAS, sute de mii de ziare electorale ale candidatului au fost găsite ticsite în două microbuze, dar și pe bandele rulante ale tipografiei, în proces de tipărire.

Amintim că Igor Dodon este candidatul susținut de PSRM care se va duela cu lidera PAS, Maia Sandu, în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Scrutinul se va desfășura duminică, pe data de 15 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"