NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon: „Rușii sunt frații noștri. Moldova nu va adera la Uniunea Europeană”

Preşedintele Igor Dodon spune că Republica Moldova nu va adera la Uniunea Europeană, optând pentru o poziţie de mijloc între UE şi Federaţia Rusă. Totuşi, acesta spune că statul nostru trebuie să profite de experienţa şi banii pe care ni-i pun la dispoziţie europenii, pentru a schimba situaţia din ţară, scrie timpul.md.

Declaraţii în acest sens au fost făcute de către şeful statului în cardul unui interviu oferit pentru un post de televiziune din Belarus,

Igor Dodon spune că Republica Moldova trebuie să aibă relaţii bune atât cu Rusia, cât şi cu UE şi SUA.

Da, avem acorduri semnate cu Uniunea Europeană, pe care le percepem ca o oportunitate de a schimba situaţia şi calitatea vieţii aici în Moldova. Dar nu cred că Moldova va deveni membru al Uniunii Europene”, a declarat Igor Dodon, subliniind că Europa în sine nu este pregătită pentru extindere şi că „unele ţări pleacă din UE”, deşi este vorba despre un singur stat – Marea Britanie.

De asemenea, în cadrul interviului, Igor Dodon a accentuat că Republica Moldova este membru CSI şi a primit statutul de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice şi că anume aceste relaţii trebuie dezvoltate.

Acestea sunt pieţele noastre tradiţionale, aceştia sunt fraţii noştri. Prin urmare, în această direcţie trebuie să restabilim parteneriate strategice”, a spus Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"