NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon se consideră „medic, aproape”

Președintele Igor Dodon se consideră „medic, aproape”, pe fondul pandemiei de coronavirus. El a făcut declarații în acest marți, în cadrul unei emisiuni TV, scrie Cotidianul.md. 

Dodon a declarat că el nu a făcut deocamdată un test pentru coronavirus, dar a comentat decizia membrilor cabinetului de miniștri, care au decis să efectueze aceste teste la o clinică privată, acolo unde, chiar autoritățile, prin vocea ministrei Dumbrăveanu, declarau anterior că nu este recomandat să se facă, deoarece procedura nu ar fi foarte eficientă.

La prima etapă într-adevăr, așa era (ineficiente, n.r.), atunci când noi am început a gestiona această situație. Vă spun, că eu sunt deja și medic, aproape. Testele le luau în baza analizei sângelui. Mai departe, la recomandarea OMS, clinicile private și-au schimbat metodologia și la moment sunt aceleași rezultate ca în laboratorul de stat”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a fost criticat anterior, în special de către opoziție, pentru că s-ar implica prea mult în activitatea comisiilor de gestionare a crizei provocate de pandemia de coronavirus. El a fost acuzat că a făcut și mai multe declarații contradictorii în ultima perioadă, în special în privința simptomelor COVID-19.
În replică, Igor Dodon a acuzat presa că i-ar fi interpretat declarațiile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"