NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon spune că NU știe despre declarațiile scandaloase făcute de Ambasadorul Rusiei, Vasnețov

Președintele Igor Dodon susține că „nu știe nimic” despre declarațiile scandaloase la adresa R. Moldova făcute de Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, scrie Ziarul Național. 

Eu nu am văzut ultimele declarații… Dar am văzut că s-au făcut multe discuții în presă la acest capitol. Poziția noastră rămâne aceeași: noi suntem o țară neutră și trebuie să găsim o soluție, inclusiv cu trupele militare din stânga Nistrului în contextul integrității teritoriale ale R. Moldova, a declarat astăzi Dodon.

Igor Dodon s-a întâlnit ieri cu Ambasadorul Rusiei, însă nu a comentat în niciun fel declarațiile diplomatului. În schimb, șeful statului a adus mulțumiri Rusiei.
De menționat că, diplomatul rus a acordat recent un interviu pentru presa din Rusia, în care a făcut mai multe afirmații „nediplomatice”, în opinia deputatului iurie Reniță, la adresa R. Moldova.

Noi nu dictăm conducerii R. Moldova ce vector extern să aleagă. Dar acest fapt nu înseamnă că Rusia nu are propriile interese…Și noi mereu le vom apăra”, a afirmat Oleg Vasnețov. De asemenea, diplomatul a lăsat să se înțeleagă că trupele rusești de pe teritoriul R. Moldova nu vor fi retrase prea curând. „Politicienii responsabili din Chișinău înțeleg bine caracterul pripit al chemărilor de retragere a GOTR (Grupul Operativ de Trupe Ruse). Circa o mie și jumătate de militari ruși, care în virtutea unor motive obiective ajută la desfășurarea operațiunii de pacificare și păzesc depozitele de muniții învechite din Transnistria, nu pot fi retrași ca la semnul unei baghete magice, a explicat Vasnețov.

În replică, deputatul Iurie Reniță a spus că Rusia și-a apărat în totdeauna „cu tancurile” interesele avute în R. Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"