NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon: "Statul va garanta salariul minim pe economie pentru aceste persoane"

Igor Dodon face declarații de presă după ședința de lucru cu premierul Ion Chicu și speakerul Zinaida Greceanîi.

Astfel, autoritățile vor să adopte măsuri suplimentare pe perioada stării de urgență. În acest sens, statul va restitui impozitele pentru salariile de la întreprinderile care și-au sistat activitatea pe perioada stării de urgență iar pentru alte întreprinderi statul va compensa 60% din impozite.

Pentru întreprinderile care și-au stopat activitatea, nefiind presate de decizia Comisiei Situații Excepționale (de textile, industria constructoare) vom compensa 60% din suma impozitelor respective”, a spus oficialul.

În același timp,  un ajutor de la stat vor primi și cetățenii care erau angajați de mai puțin de nouă luni și au intrat în șomaj tehnic, dar și cei care au revenit de peste hotare în perioada epidemiei de COVID-19. Aceștia vor trebui să se adreseze la Oficiile pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Statul va garanta salariul minim pe economie pentru aceste persoane, care este de aproximativ 2 700 de lei. Cred că este un suport esențial din partea statului pentru această perioadă” a declarat președintele.

De asemenea, potrivit lui Igor Dodon, angajații din sectorul public: medicii, polițiștii, vameșii (toți cei care luptă cu virusul pe prima linie), infectați cu COVID-19, vor primi un ajutor unic de 16.000 de lei de la stat.
Mai mult ca atât, șeful statului a informat că au fost comandate 100 mii de teste din China pentru a testa toți cetățenii care prezintă simptome de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"