NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon va beneficia de protecție și pază de stat pe toată durata campaniei electorale

Președintele în exercițiu al R. Moldova, actual candidat pentru un al doilea mandat, Igor Dodon, va beneficia de protecție și pază de stat pe toată durata campaniei electorale. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) care menționează că „serviciul își exercită sarcinile atribuite prin lege indiferent de contextul politic din țară” și că actualul cadru normativ nu prevede suspendarea protecției șefului statului, pe perioada campaniei electorale, scrie zdg.md.

Într-o notă informativă emisă e către SPPS, instituția, subordonată Președinției, menționează că în contextul demarării campaniei electorale, Serviciul de Protecție și Pază de Stat „își exercită sarcinile atribuite prin lege indiferent de contextul politic din țară, neimplicându-se în procesul electoral sau în careva acțiuni care ar favoriza vreun candidat”.

„În ceea ce privește asigurarea protecției demnitarului protejat, candidat la funcția de Președinte, cadrul normativ actual nu prevede suspendarea protecției acestuia, pe perioada campaniei electorale. Respectiv, instituția este obligată să întreprindă continuu tot spectrul de măsuri și teste de securitate în vederea asigurării protecției persoanelor protejate”, se menționează în nota SPPS.

La 2 octombrie, candidatul independent la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, care este susținut de PSRM, Igor Dodon, s-a lansat în campania electorală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata