NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon vrea alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate

După o vizită întreprinsă la Moscova, care a durat trei zile, liderul socialiștilor Igor Dodon s-a întors în R. Moldova. Acesta a susținut un briefing de presă unde a criticat guvernarea și a declarat că acțiunile întreprinse de procurori în legătură cu suspendarea din funcție și reținerea lui Alexandr Stoianoglo sunt „un show realizat”. 

Igor Dodon a îndemnat oamenii  să iasă Duminică la protestul anunțat de socialiști, unde vor cere demisia guvernului și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.

„Eu am revenit spre nefericirea unora. Vreau să vin cu un mesaj foarte clar, indiferent de abuzurile noului regim uzurpator de la Chișinău – noi cu colegii vom lupta în prima linie. Ce ține de evenimente – Noi asistăm la o lovitură de stat în R. Moldova și uzurparea puterii în țară. Scopul este preluarea controlului asupra PG. Doar PG nu o controlează, în rest controlează toate instituțiile. În țară e un dezastru.

Primul scop a fost clar, să arate cine e stăpân în țara asta, iar mai apoi să-i apere pe ai săi. Să nu iasă Stoianoglo să zică noi informații.

(…) Eu nu vă chem să ieșiți în stradă pentru Stoianoglo pentru că el este doar un element. Unica soluție este să protestăm. Eu am văzut chemări la nesupunere civică. Repet, nu protestăm pentru Stoianoglo, dar pentru prețuri. Protestul societății împotriva regimului. Noi v-am invitat la protest fără lozinci politice, fără insigne și dacă vreți liderii nici nu urcă pe scenă. Duminică va fi primul protestul. Cererea este una singură – demisia in corpore a Parlamentului și Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Asta trebuie să fie lozinca de bază. Ceea ce au făcut ei în ultimele zile… nu poate nimeni să-i opreasc, trebuie oamenii care i-au votat să-i oprească”, a declarat Igor Dodon.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata