NordNews
Avem ce spune

Igor Dodon vrea să treacă SIS-ul din subordonarea Preșidenției în subordinea Parlamentului

Igor Dodon, președintele în exercițiu al Republicii Moldova, ar vrea să treacă în scurt timp Serviciul de Informații și Securitate din subordinea Preșidenției în subordinea Parlamentului.

„Dodon vrea să destabilizeze situația. Este o încercare de a-și pune la adăpost lucrurile mai puțin bune pe care le-a făcut de-a lungul mandatului, prin punerea SIS-ului la dispoziția Parlamentului. Noi îi spunem că n-o să-i reușească. El nu se gândește la instituții, ci la confortul său”, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu.

Și Chiril Moțpan afirmă că ceea ce-ar pregăti Igor Dodon este strict în interesul său personal: „Este grav că niște instituții de stat au devenit piese de joc pentru niște politicieni”.

Opinând la acest subiect deputatul PSRM, Adrian Lebedinschi, a comentat: „greșeala doamnei Sandu a fost că ea a crezut că dacă va veni la Președinție ea va controla toate instituțiile statului”.

Dacă acest lucru se va întâmpla, deputații PAS informează că vor ataca în instanță decizia. SIS nu a venit deocamdată cu o reacție la acest subiect, transmite jurnal.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata