NordNews
Avem ce spune

Igor Grosu crede că ar putea urma noi remanieri la Guvern

Igor Grosu a anunțat ieri, 16 noiembrie în cadrul unei emisiuni televizate, că ar mai putea urma modificări ale echipei guvernamentale. Acesta a menționat că schimbarea conducerii Ministerului Economiei era necesară pentru a impulsiona debirocratizarea activităților economice. Igor Grosu se arată convins că viitorul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, va reuși digitalizarea proceselor și va comunica mai eficient cu mediul de afaceri din Republica Moldova, notează IPN.

În același timp, Președintele Parlamentului nu exclude că structura Guvernului va suferi și alte modificări.

Am considerat că e nevoie de intervenții în câteva ministere, inclusiv în Ministerul Economiei. Ne-am gândit că e nevoie de o persoană care are experiență și în Legislativ și va avea sarcina să comunice mai mult cu mediul de afaceri. Nu este exclus să vină momentul pentru a interveni și pe alte domenii. Nimic nu este bătut în cuie. Dacă va fi nevoie, vor mai fi decizii pentru ca pe anumite domenii lucrurile să meargă mai repede. Nu e vorba de prim-ministru, ci de miniștri”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Legislativului a venit cu laude la adresa viitorului ministru al economiei, Dumitru Alaiba. Potrivit lui, Sergiu Gaibu a fost un tehnocrat care a reușit reformarea Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, însă n-a fost la fel de eficient în comunicarea cu mediul de afaceri.

Dumitru este bine pregătit, cunoaște domeniul, a venit cu inițiative foarte curajoase. Este o persoană convinsă că digitalizarea proceselor, serviciilor trebuie să aibă loc cu o altă viteză. El mereu a venit cu inițiative de debirocratizare. Sergiu Gaibu a avut un profil mai mult de tehnocrat. Probabil, a comunicat mai puțin, dar nu toți suntem buni și la comunicare și la politici”, a mai spus președintele Parlamentului.

Imediat după demisia ministrului Sergiu Gaibu, în spațiul public, a apărut informația potrivit căreia Gaibu ar ținti fotoliul de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCERTI). Igor Grosu n-a confirmat, dar nici nu a infirmat aceste zvonuri.

Am rugat să punem pe pauză astfel de discuții, lucrurile nu se fac din două mișcări. E nevoie de discuții suplimentare ca să vedem care este persoana cea mai potrivită pentru această instituție importantă în tot ce numim promovarea serviciilor, digitalizare”, a explicat Igor Grosu.

Amintim că, tot ieri, secretarul de stat al Ministerului Mediului, Rodica Iordanov, a fost numită ministru al mediului. Potrivit legii, președintele Republicii Moldova semnează decretele de numire a miniștrilor în funcții, ulterior aceștia depun jurământul în fața șefului statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"